Adıyaman’ın kuzeyinden geçen 4. Murat Bulvar’ının isminin Sahabe Safvan Bulvarı olarak değiştirilmesi için dilekçe verildi.
İmar Planında şehrin kuzeyinden geçen 70 metrelik yolun 4. Murat Bulvarı olan adının, meclis kararı ile Sahabe Savfan Bulvarı olarak değiştirilmesi için Gazeteci-Yazar Mustafa Işıldak, belediyeye başvuruda bulundu.
Mustafa Işıldak, başvuru dilekçesinde, “Ülkemizdeki kabri sahih sahabelerden biri İstanbul Eyüp’te, diğeri ise bilindiği üzere Adıyaman’ımızdadır.
İstanbul’da Eyüp Sultan Bulvarı mevcut ise de Sahabe Savfan Bin Muaaddal’ın adını taşıyan bir caddemiz maalesef bulunmamaktadır.
Cadde ve bulvarların öncelikle maddi ve manevi yerel değerlerimizin adını taşıması bu değerlerimizin tanıtımı açısından oldukça önemlidir.
İmar planında şehrin kuzeyinden geçen 70 metrelik yolun fiilen açılması amacıyla kamulaştırma ve benzeri çalışmaların devam ettiği bilinmekte olup halk arasında 70 metrelik çevre yolu olarak anılmakta, numarataj sisteminizdeki 4. Murat Bulvarı adı ise henüz halk tarafından bilinmemektedir.
Oysa ildeki en büyük yolun adının Sahabe adını içerir biçimde değiştirilmesi, mübarek zatın manevi büyüklüğüyle de bağdaşmasını ve daha çok tanınmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu adı koymanın milletçe kutladığımız Kutlu Doğum Haftasının hemen ertesine gelmesi ise ayrı bir tevafuk sebebi olacaktır.
Kentte yaşayan bir yurttaş olarak bireysel başvuru hakkına dayanarak, söz konusu bulvar adının Belediye Meclisince Sahabe Savfan Bulvarı olarak değiştirilmesini talep ediyor, gereğinin yapılmasını diliyorum” dedi.