Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, vatandaşları anız yangınları ve aynı zamanda sönmeyen piknik ateşine karşı uyardı.
Vatandaşları, anız yangınlarına ve aynı zamanda sönmeyen piknik ateşlerine karşı uyaran Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, “İtfaiye teşkilatı vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışan bir teşkilattır. Ancak her ne kadar itfaiye ekipleri 24 saat hazır olsa bile vatandaşlarımıza bir takım sorunluluklar ve görevlerde bulunmaktadır. Vatandaşımızın yangın önleme noktasında bilinçli olması gerekiyor. Sürekli tekrar ettiğimiz gibi ve her yıl yaptığımız bilgilendirmeler gibi pikniğe giden vatandaşlarımızın piknik sonrasında piknik ateşini tam bir şekilde söndürmeden piknik bölgesinden ne olursa olsun ayrılmamaları gerekmektedir. Biz tarım bölgesindeyiz. Şehir merkezinde bile birçok ekili alanlar bulunmaktadır. Bu ekili alanlar yangın potansiyeline sahip alanlardır. Bunun için sigara izmaritlerinin rast gele atılmaması ve özellikle yoldan geçen araçlardan atılan sigaraların mutlaka ama mutlaka söndürülüp o şekilde atılması gerekmektedir. Ve ya sigaralar araba içerisinde söndürülüp dışarıya atılmamalıdır. Vatandaşlarımızın bu tür konularda sorumlu davranıp her hangi bir olayın yaşanmaması için de önlemler alması gerekmektedir” dedi.
Anız yangınlarına da değinen Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, "Biliyorsunuz anız yangınları bizim en derin yaralarımızdan biri. Bu konuda ciddi ilerlemeler sağlamış olsak bile halen anız kalkar kalmaz anızlar yakılmaya devam ediyor. Bu hem yasal bir suçtur. Bu konu maddi ve ya manevi cezaların gerektirdiği bir suçtur. Hem de doğaya zarar verilmektedir. Bu yasal ve insani suçun tarımla uğraşan çiftçilerimizin işlememesini önemle rica diyorum. Anız yangınları sonrasında arazilerde yapmış olduğumuz incelemelerde kaplumbağa, kertenkele, böcek, yumurta üzerinde bulunan kuşlar ve daha sayamadığımız onlarca canlı yanarak telef oluyor. Ve bu durum adeta bizlerin içini de yakıyor. Bu konuda çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın hassas davranacağını biliyoruz. Bu bakımdan artık anızların yakılmaması gerekiyor. Oluşabilecek olaylara karşı da çiftçilerin ekin alanları çevresinde traktör pulluğuyla tarla etraflarının sürülmesi gerekiyor. Bu konuda ne olursa olsun dikkat edelim her hangi bir olaya mahal vermeyelim” şeklinde açıklamalarda bulunarak vatandaşları yangın konusunda uyardı.