Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman’da Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.
CHP Adıyaman Başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, parti yöneticileri, milletvekili adayları ve partililer Valilik önündeki törene katıldı. CHP’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, ülkemizdeki şehit haberlerinden duydukları üzüntülerini dile getirerek, terör saldırılarını kınadı.
Abuzer Tanrıverdi, “Milletçe başımız sağ olsun. Zor bir süreç yaşıyoruz. Türkiye’nin bir çok yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız var. İktidar dün olduğu gibi bugünde süreci yönetemiyor. Gün birlik olma günüdür. Hem terörü hem de teröre sebep olanları şiddetle kınıyorum. Hiçbir mevki insan canından daha önemli değildir. Biz Adıyaman’da ve Türkiye’de barış içerisinde yaşamak istiyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuştur. CHP, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran, parlamenter sistemin gelişmesinin önünü açmış, çok partili hayata taşımış, Türkiye’nin çağdaşlaşması ve sanayileşmesi adına bir çok öncü adım atmıştır. CHP hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.