21 Mayıs’ta Adıyaman’da bir dizi açılış ve temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi’nin 7 adet yatırımının açılışını yapacak.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, toplu açılış töreninde Adıyaman Üniversitesi’nin 7 adet yatırım ve tesisin açılacağını dile getirdi.
Gönüllü,Hükümet Meydanında gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenindeki açılışı yapılacak olan tesisler hakkında şunları söyledi:
“Dekanlık ve 7 adet fakülte bölümünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede tasarlanan merkezi derslikler ofisi bodrum + 4 normal kattan oluşan, 8 bin 715 m² kapalı alana sahip, 101 akademik personel odası, dekanlık birimleri, 3 seminer salonu, 8 arşiv ve toplantı odalarından oluşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık binası.
Adıyaman’da düzenlenecek müsabakalarda kullanılabilecek yeterlilikte olan yarı olimpik yüzme havuzu gelişen şartlar göz önünde bulundurularak yapılan Kapalı Yüzme Havuzu.
400 metre parkur uzunluğu, 4 adet oval kulvarı, 6 adet düz kulvarı, 1 disk atma tesisi, 1 cirit atma tesisi, 2 gülle atma tesisi ve 1 adet de çekiç atma tesisi olduğu Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından tespit edilerek ürün sertifikası verilen 3. Atletizm Tartan Pistli Çim Futbol Sahası.
Zemin artı 1 kat olarak projelendirilen Adıyaman Evi inşaatı tamamlanmış hali kapalı alanı 1251 metrekaredir. İçerisinde 1 protokol salonu, 2 misafir salonu ve 1 mutfak yer alacak. Evin ön kısmında Adıyaman’ın eski evlerinde bulunan avluların bir örneği olacak. Mimari yapıya oymalı eski tip kapılar, şömine, ahşap sedir, dökme demirden kapı tokmağı, cumba, su tulumbası gibi tarihi ve kültürel motiflerin işleneceği Adıyaman Evi’nin şehrimiz kültürüne önemli bir katkı sağlayacağı beklenmektedir.
Üniversitenin Rektörlük Binası’nın bulunduğu kısım ile kampüsü bir birbirine bağlayacak köprü araç trafiğine uygun olarak 2 şerit halinde inşa edildi. Köprü 7 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda. Ön gerilmeli kirişleri üzerine inşa edilen köprü inşaatı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Bağlantı Yolu.
Türkiye’nin üçüncü büyük gözlem evi olan gözlemevimiz bilimsel araştırmalarda kullanılarak gözlem verileri elde edecek. Lisans ve lisansüstü öğrencilerinde kullanabileceği gözlemevimiz 60 cm ayna çaplı teleskopu ile İstanbul Üniversitesi’nin ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yanında sınıfının üçüncü gözlemevi.
Üniversitenin ana Cendere girişi asfalt ve kaldırım yapım işi tamamlanarak araç ve yaya geçişini güvenli bir hale getirilen ana giriş.”