Adıyaman’da engelli çocuklara kullanabilecekleri özel diş fırçası ve seti dağıtıldı.
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan İpekyolu Kalkınma Ajansı projeleri kapsamında ‘Gülümsemenin Engeli Olmaz, Sen Gül ki Dünya Gülsün’ projesi hazırlanmıştı.
Proje kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde engellilere özel diş polikliniği açılışı yapılmıştı. Projenin devamında alınan 300 adet özel elektrikli fırçalar dağıtılmaya başlandı.
Adıyaman Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Okulu’nda eğitim gören engelli çocuklara diş fırçaları hediye edildi. Daha sonra görevliler tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda kısa bir bilgilendirme yapıldı.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, “Toplumda yaşanan sorunlar ancak el ele verilerek ortak dayanışma ve kararlılıkla aşılabilir. Engelli bir yaşam, her dönemde ve her toplumda pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli konulardan biri olarak varlığını sürdürmüştür. Yine engelli bir yaşam, pek çok sorunu da tartışma konusu yapmaktadır. Yaşanılan sorunların çok boyutlu olduğu açıktır. Bu nedenle de sorunların aşılabilmesi yönünde bir mücadele verilmesi gereklidir. Bu bağlamda bizlerde sağlıkta kaliteyi arttırmak adına yaptığımız tüm çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı da düşünerek adım atıyor ve çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz. Engelliler için açtığımız özel poliklinik dışında, 300 adet elektrikli özel dış fırçası alarak dağıtıyoruz” dedi.
Dağıtıma Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Mali İşler Daire Başkanı Halil İbrahim Kaya, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Burhan Kömüroğlu katıldı.