Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında ‘Gün Batımından Notalar’ Sloganı Başlayan 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali çeşitli etkinliklerle devam ederken piyanist yarışması düzenlendi.
Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Zeynep Taze ve İsa Yalçınkaya performansları ile sanatseverleri etkiledi.
Genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Festival Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, “Adıyaman’ın ilk müzik festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında düzenlemiş olduğumuz yarışmada dereceye giren iki genç arkadaşımız bu gece eserlerinin sunumunu yaptılar. Bu arkadaşlarımız gelecek yıl ki festivalimizde sanatçı olarak yer almayı hak kazandılar. İki arkadaşımızı da tebrik ediyorum” dedi.
Güzel Sanatlar Lisesi Suat Unutmaz Konser Salonunda genç piyanistleri teşvik etmek amacıyla, düzenlenen geceye İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, okul müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.