Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediyesi Büro Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programları Kapsamında ’Resmi Yazışma Kuralları’ eğitimi verildi.
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, eğitimin personel için yararlı olduğu vurgusunu yaparak, zaman zaman yeni mevzuat ve değişen kurallar hakkında bu tür eğitimlerin verileceğini, kursa katılan personele teşekkür etti. Gölbaşı Belediyesinin kurumsal kimliğinin oluşması ve beraberinde hizmetlerden yararlanan ve diğer tüm kurumlara kısa sürede verimli bilgi verebilmek için Mart ayında yürürlüğe giren yeni ’resmi yazışma kuralları’ semineri, İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Belediye Konferans salonunda Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Görevlisi Doç. Dr. Mücahit Çelik ve Öğrt. Gör. Emin Özdemir tarafından verilen eğitim sona erdi.
Seminerde resmi yazışma usul ve esaslar hakkındaki bilgi veren Doç. Dr. Mücahit Çelik, “Hedefimiz kurumun hafızasının doğru olarak oluşturulmasıdır. Resmi yazışma kuralları içerisinde bilgi ve belgelerin bilinmesi, uygulanması ve izlenip değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda resmi yazışma kuralları, belge yönetimi ve elektronik belge yönetimi sistemleri incelenecektir. Mart ayından beri uygulanan yönetmelikle Gölbaşı Belediyesi Büro Personeli yazışmaların doğru ve hızlı bir şekilde yapılması ile kurumsal olarak bu yazışmaların arşivlenmesi, mevzuatlar çerçevesinde bir standardın oluşturulması hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.