Geçtiğimiz 7 Haziran Seçimlerinde barajı açıp Adıyaman’da da, bir milletvekili çıkaran HDP’liler, kutlama gerçekleştirdi.
Genel seçimlerde yüksek oranlarda oy alarak Türkiye’de barajı aşıp Adıyaman’da da 1 milletvekili çıran HDP’liler, Karapınar Caddesi üzerinde bulunan boş bir arazi içerisinde kutlamalar gerçekleşti.
Burada bir konuşma yapan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, “Ben sizlerin sayesinde buradayım. Ve ben sizlerle beraber meclise gideceğim. Orada ben tek olmayacağım. Çünkü sizler her zaman her daim aklımdasınız. Ben diğer partilerde bakan ve ya milletvekili olacağıma kendi partimde, HDP’de çaycı olarak kalmayı tercih ederdim. Ve her zaman bu cümleleri kullanırdım. Ben sizlerle gurur duyuyorum. İleri ki seçimlerde bu seçim sonuçlarının tam tersi olacak. 4-1 değil de 5-0 yapacağız. Partimizden 5 tane milletvekili çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan HDP milletvekili adayları ise, birer selamlama konuşması gerçekleştirerek kendilerini destekleyen herkese sonsuz teşekkür ettikler. Yapılan konuşmaların ardından eğlence gece geç saatlere kadar sürdü. Eeğlence sonrasında kutlamaya katılan onlarca HDP’li, araçlarıyla kent merkezinde ve Karapınar Mahallesinde konvoy yaptılar.