Adıyaman Valiliğince uygulanmakta olan Erdemli ve Başarılı Birey Projesi ve Değerler Eğitimi kapsamında Kahta Fen Lisesi’nde çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Okul idaresince yapılan açıklamada, okulda Değerler Eğitimi kapsamında “Aile sevgisi, toplumda ailenin önemi ve başarıda ailenin katkısı” konuları öğretmenler tarafından işlendikten sonra okul öğrencilerine yönelik “Aile Meclislerini Kuruyoruz” adı altında bir etkinlik başlatıldığı belirtildi.
Ailelerden, önceden belirlenen bir saatte her akşam en az on beş dakika küçüğünden büyüğüne kadar toplanmaları ve çeşitli konularda düşüncelerini karşılıklı ifade etmeleri istenildi. Aile bütünlüğünün eğitimdeki yerinin yadsınamayacak derecede önemli olduğunu düşünen okul yönetiminin bu çalışması öğrencilerce çok beğenildiği görüldü.
Kahta Fen Lisesi’nde başlatılan “Aile Meclislerini Kuruyoruz” etkinliğinde çekilen fotoğraflara yönelik olarak öğrenciler arasında “Bize Mutlu Aileyi Gösterin” fotoğraf yarışması yapıldı. ilk üçe giren öğrencilere flash bellekler hediye edildi. Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında okuldaki başarıyı yükseltmenin bir yolunun da personel arasında samimi bir çalışma ortamının olması gerektiğine inanan okul yönetimi öğretmenlerine yönelik çiğköfte ziyafeti ve kahvaltı gibi etkinlikler düzenledi.