İHH tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Eğitim Bir Sen tarafından desteklenen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine Kahta Vali Özbilgin İlkokulu öğrencileri destek vererek yurt dışındaki yetim çocukları kardeş edindi.
Vali Özbilgin İlkokulu öğrencileri büyük bir duyarlılık göstererek yetimlere sahip çıktı. Okuldaki 3 sınıf yurt dışındaki 3 yetim çocuğu kardeş edinerek ‘İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine katkıda bulundu.
İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer, Vali Özbilgin İlkokulu öğrencilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrencilere, sınıf öğretmenlerine ve okul idaresine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Tümer, öğrencilerin yardımlaşma ve paylaşma konusunda büyüklere örnek olacak erdemli bir davranış sergilediklerini, bu yardımlarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ettiklerini, diğer sınıfların ve okulların da projeye katkı sunmalarını beklediklerini ifade etti.
Projeye destek veren Kahta Vali Özbilgin Okulu’nun 1/A sınıfı öğrencileri Kenya’dan 2008 doğumlu Adan isimli yetim çocuğu, 3/B sınıfı öğrencileri Moritanya’dan 2007 doğumlu Meymune isimli yetim çocuğu, 4/D sınıfı öğrencileri ise Filistin’den 2009 doğumlu Mahmud isimli yetim çocuğu kardeş edinerek her ay yardımda bulundukları öğrenildi.