Adıyaman’da ihalesi yapılarak yapımına başlanılacak olan Koçali Barajı’nın yapılacağı yer ile ilgili kamulaştırma işlemleri başladı.
Devlet Su İşleri 203. Şube Müdürlüğü tarafından baraj gövdesinin yapılacağı bölgedeki 20 parselin sahibiyle kamulaştırma görüşmeleri başladı. DSİ görevlileri baraj gövdesinin yapılacağı yerde parselleri olan hak sahiplerine, parsellerin yanı sıra ağaçlar, yapılar ve tüm taşınmazlar için bedel ödeniyor. Kamulaştırma bedelleri belirlenerek, hak sahipleri ile anlaşma yoluna gidiliyor.
Köylü vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen ve baraj yapılmasını istemeyen bir gurup ise DSİ Şube Müdürlüğü önünde Doğanlı, Gökçay, Çatalağaç, Bağlıca köylerinden bazı vatandaşlar, platform olarak basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklamasını yapan Av. Bülent Çınar, halkın mağdur edildiğini dile getirerek, baraj yapılmasını istemediklerini ifade etti. Bülent Çınar, “Doğal sit alanı olan ve koruma altında olan birçok hayvan çeşidi olan bölgemizde projenin durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Alelacele yapılan bir kamulaştırmadır. Vatandaşların mağdur edilmesini istemiyoruz” dedi.
Erdal Yavaş ise, kamulaştırma bedellerinin çok düşük tutulduğunu belirterek, kamulaştırma sonrasında vatandaşın daha da mağdur olacağını dile getirdi.
Proje ile, brüt 181 bin 190 dekar alanın sulanması ve sulamaya verilecek su miktarına bağlı olarak 38,6 MW kurulu güç ile 98,75 GWh yıllık enerji üretilecek. Baraj gövdesi, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, toplam gövde hacmi ise 5 milyon 339 bin 270 m3 olarak planlandı.