Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, 12-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinleri ile ilgili bilgi verdi.
Ana teması ‘Hz. Peygamberin Sünnetinde Birlikte Yaşama Ahlakı’ olan Kutlu Doğum haftası 12-20 nisan tarihleri arasında kutlanacak. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman’da Kutlu Doğum etkinliklerinin sahabe Saffan Bin Muattal Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerde başlayacağını dile getirdi.
Müftü Öztürkçü, program ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi:
“Bu seneki Kutlu Doğumun teması ‘Hz. Peygamberin Sünnetinde Birlikte Yaşama Ahlakı.’
Ülkemizin ve İslam aleminin içinde bulunduğu durumda dikkate alınarak, Müslümanların hem kendi aralarında hem de başka dinlere ve mezheplere mensup insanlarla birlikte hoşgörü içerisinde yaşamaları barış, huzur ve kardeşliğin sağlanması için Peygamber Efendimizin bu konuda hayatındaki örnekleri öne çıkararak toplumdaki sevgi ve saygıyı temin etmeye gayret etmek, bu konuda birinci hedefimiz olacak.
Programlarımız sahabe Saffan Bin Muattal Hazretlerinin makamında başlayacak. Senai Demirci konferans verecek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksük Kurulu Doç. Dr. Abdurrahman Candan, Kur’an Kerim ziyafeti için İstanbul Eyüpten dünya birincisi olan hafızlarımız gelecek. Demokrasi Parkı’nda Kutlu Doğum pilavı, Sakalı Şerif ziyareti, TPAO salonunda panel, bütün camilerde, Kuran kurslarında pilav etkinliği düzenlenecek. Kutlu doğum pilavı, öğrenciler arasında yapılan şiir yarışmalarında dereceye girenlere hediyeler verilecek” dedi.