Adıyaman İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kutlu mesajında, “Engellilik doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.
Engelli insanların sağlık, rehabilitasyon, çevre, eğitim ve istihdam alanlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak ele alınmaktadır.
Engelliler alanındaki duyarlılığın arttırılması, ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiş, engellilerin meselelerinin çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşlarımıza öncelik verilmekte ve sağlık kurumlarında fiziki anlamda da engelli vatandaşlarımıza göre düzenlemeler yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bizler ülkemizin her bireyi gibi engelli insanlarımızı da kendi kendine yetebilir hale getirebilmek için toplum ve birey olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.