Mazlum-Der Adıyaman Şubesi, 2. olağan genel kurulunda seçilen yeni yönetimini basına tanıştırdı.
Mart ayında yapılan 2. genel kurulunda seçilen yeni yönetim kurul üyeleri Adıyaman’da görev yapan basın mensupları ile tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanı Hidayet Öztoprak yaptığı konuşmada, derneğin faaliyetlerini anlattı.
Mazlum-Der’in, devletten ve siyasal parti ve gruplardan bağımsız çalışan bir insan hakları örgütü olduğunu belirten Aktoprak, “Mazlum-Der, insan haklarını hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlar için çifte standartsız bir temelde savunmaya kararlı bir grup insanın ortak girişimi olarak doğdu. Türkiye içinde ve dışında insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi; her türlü insan hakları ihlallerinin son bulması için çalışmaktadır.
Amacımız, insanın insan olarak yaratılması dolayısıyla doğuştan birtakım haklara sahip olduğuna ve bu hakları hiçbir gücün, hiçbir gerekçeyle ortadan kaldıramayacağına inanmaktadır. Kişinin, bu haklarını özgürce kullanabildiği sürece insan onuruna yaraşır bir hayatı sürdürebileceğini kabul etmektedir. Bu temelden hareketle, insan haklarını, insan haysiyetiyle ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan, siyasal, ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik, kültürel ve fiili her türlü girişimi, insan hakları ihlali ve zulüm olarak görmektedir.
Her türlü zulmün kaldırılması ve yeryüzünde tüm haksızlıkların son bulması için çalışmayı, insan olarak var olmanın ve insanca yaşamanın bir gereği olarak kabul etmektedir. Bu konuda hiçbir ayrıma gitmeksizin, kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın, her türlü haksız muameleye karşı çıkmanın, işkence, aşağılama ve tecavüze karşı mücadele vermenin gerekliliğinden hareketle çifte standartsız bir insan hakları mücadelesinin önemine inanmaktadır” dedi.