7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti’den seçilen Adıyaman milletvekilleri, AK Parti Sincik, Gerger ve Kahta İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek burada toplantılar düzenlediler.
Teşekkür ve durum değerlendirmesi kapsamında düzenlenen toplantıya, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kadın Kolları Başkanı Remziye Kızılay, il encümenleri, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe teşkilatı yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Teşekkür ve durum değerlendirme toplantısının açış konuşmasını AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel yaptı. Akel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenerek, “Burada muhalefet partilerini ve özellikle de Sayın Selahattin Demirtaş’a da bir göndermede bulunmak istiyorum. Davamıza öncülük eden kurucu genel başkanımız için sultan, diktatör diyordu. Bugün eğer Recep Tayyip Erdoğan diktatör olsaydı, hiç kusura bakmasınlar ama onların kelleleri gitmişti.
Yüzde 86 oranında bir halk katılımı gerçekleşmiştir. Bugün demokrasi zaferidir. Halkımız üzerine düşeni yapmıştır ve birileri de bu Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu’nun sayesinde siyaset yapabilme fırsatı bulmuştur. Halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini belirten AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen “Seçimlerde emek verdik, çaba saffettik. Her birimiz kendi şapkalarımızı önümüze koyacağız. Ama seçimler teşkilatların marifetleriyle yürütülüyor. Şuna şükrediyoruz. Ciddi bir gerginlik ortamında gelişen seçimlerde, herhangi bir vukuat olamadan selametli bir şekilde kimsenin burnu kanamadan olaysız bir şekilde sona erdi. Ve şunu gördük ki bu ülkeye bu milletin Ak Parti’ye tahmin ettiğimizden çok daha ihtiyacı var. Ak Parti 13 yıl bu millete nefes oldu. Daha çok gezeceğiz daha çok bunları konuşacağız, anlatacağız. Fakat bizim daha çok işimiz var. Milletin Ak Parti’ye, Ak Parti’nin de bize ihtiyacı var. Görünen o ki dinlenmek bile bizim için lükstür. Yeniden, hata yaptığımız yerleri de tespit ederek bir daha yapmamak üzere millete hizmet yolunda partimizi tekrardan iktidar etmek yolunda üstümüze düşeni yapmamız lazım. Ben hepinize teşekkür ediyorum kusurumuz varsa affınıza sığınırız. Partimize ve teşkilatımıza daha çok sahip çıkmanızı istiyoruz” dedi.
Normal bir süreçte birbirlerinin yanında hiç olmayacak insanların AK Parti’nin karşısında bir araya geldiğini kaydeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, "Türkiye’de yüzde 9 oy kaybımız oldu. Gerek Adıyaman teşkilatı gerekse diğer ilçelerdeki teşkilatlarımızla oturup bu konuyu enine boyuna değerlendireceğiz. Nerde eksiğimiz var? Hangi söylem ve konuşmalarımızı değiştirmeliyiz. Yarın tekrar seçim olacakmış gibi bunun üzerinde durum değerlendirmesi yapıp çalışmalar yapacağız. Türkiye çok güçlü bir ülke. Çünkü güçlü siyasetçiler var. Özellikle AK Parti 13 yıldır Türkiye’yi yönetiyor. Bu konuda bir deneyimiz ve tecrübesi var. Türkiye’yi o ittifaka teslim edecek değiliz elbette. Türkiye’ye sahip çıkacağız. Devletimize, vatandaşlarımıza sahip çıkacağız. 13 yılda kazandığımızı bu seçimin sonunda helak etmeyeceğiz. Ülkemizde böyle muhalefet partileri olduğu sürece siz hiç merak etmeyin yarın akşam seçim olsa, emin olun yüzde 50 ile AK Parti tek başına iktidar olur" dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, AK Parti iktidarının 13 yıllık sürede ülkeye ciddi ve hayal edilemeyecek yatırımlar ve hizmetler yaptığını dile getirdi. Fırat, son yapılan seçimlerden çıkan sonuca saygılı olduklarını belirterek, “7 Haziran seçimlerini atlatış bulunuyoruz. Bizim için milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Alınan sonuca üzülsek de, milletimizin verdiği karara saygılıyız. Bizlerde kendimizi yeniden gözden geçireceğiz. Seçim sonucunu vatanımıza milletimize ve Adıyaman’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise, “Öncelikle seçimlerde çıkan sonuç milletin iradesidir. AK Parti yüzde 41 oyla birinci olmuştur. Sandığa giden oyunu kullanan herkese binlerce kez teşekkür ederiz. Biz yaptığımız ve yapacağımız her işi dava bilinci ve dava şuuruyla yaparız. Daha iyisini ve en iyisini yapmaya özen gösteririz. Bu seçim sürecinde bazıları dava insanı olduğunu gösterdi. Elinden gelen her şeyi ortaya koydu. Hiçbir karşılık hiçbir çıkar beklemeden çalışan kadın kolları, gençlik kolları, ilçe yönetimindeki herkese teşekkür ederim.
Davası olmayan insan insan değildir felsefesi somut olan göstergesi olan insanlardır. Allah onlardan razı olsun. Bizlere emekleri geçti hakları geçti. Haklarını ve emeklerini helal etsinler. Bu süreçte şunu da bildireyim ki, bazı insanlar makam, mevki, iş, çıkar peşinden giden insanlarmış. Onları fark ettik. Onları gördük. Oları bir kenara yazdık. Hiç kimse bu milletin efendisi değildir. Millet ne diyorsa odur. Kendisini milletin efendisi gibi gösterenler, milletin efendisi pozisyonuna konumlandırıp siyasal iradesini sorgulayanlar, er geç bu millet hesaplaşacaktır. Bu konuda en ufak kaygımız yoktur. Seçim sonucu ortaya garip bir tablo çıktı. Aslında ortaya çıkan tablo, parlamenter sistemin yeniden sorgulanmasını gerektiğini de gösteriyor. İngiltere’de yüzde 30 yüzde 38’lerle seçilen bir parti ilk başladığı gibi devam ediyor. Avrupa’nın diğer ülkelerinde yüzde 35’lerle seçilen partiler tek başına iktidar olabilir. Türkiye’de maalesef yüzde 41 alan parti iktidar olamıyor. Son bir iki gündür ekonomideki kayıplardan bahsediliyor ama ben Türkiye’nin bu süreci toparlayacağına inanıyorum. Seçime katılan oy kullanan ve bu 45 günlük 46 günlük sürede yoğun çaba sarf eden herkese teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.