Adıyaman Üniversitesi’nin temizlik işlerini yürüten firma değişince, yeni gelen firma eski işçileri işten çıkarmak istedi. Üniversite ile firma arasında anlaşmazlık yaşandı.
Adıyaman Üniversitesi yaklaşık 2 ay önce 95 kişinin çalıştırıldığı temizlik işlerini ihale etti. İhaleyi eski firma kazanamadı. İhaleyi alan firma yetkilileri mevcut işçilerin çıkartılarak, yerine yenilerini alacağını söyledi.
Üniversite yönetimi mevcut işçilerin işten çıkarılmamasını ve aynı işçiler ile devam edilmesini istedi. Üniversite ile müteahhit firma arasında yaşanan anlaşmazlık devam ediyor.
Yeni firmanın yetkilileri, mesai başladığı saatlerde işçilerle birlikte kampus alanına girmek istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri girişe izin vermedi.
Firma Yetkilisi Mehmet Bozkurt ve firmanın işçi olarak alacağı kişiler üniversitenin nizamiye girişinde basın açıklaması yaptı.
Mehmet Bozkurt, kendilerinin yeni işçilerle çalışmak istediklerini ve işçilerin belirlenme ve çalıştırılma yetkilerinin firmada olduğunu dile getirdi.
Üniversite yetkilileri ise, mevcut çalışan 95 kişinin ekmeğinden etmeyeceklerini belirterek, mevcut kişilerin yıllardan beri çalıştığını ve uyumlu çalıştıklarını aktardılar.