Moda tasarımcısı ve senarist Filiz Can, Kommagene Krallığı kültürünü yaşatmak için Adıyaman’ın Kahta ilçesinde temaslarda bulundu.
Filiz Can, dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı’nın tarihinin etnik ve kültürel özelliklerinin günümüze kadar olan yöresel kıyafetlerini yeni tasarımlarla harmanlayarak tanıtmak için defile yapmak üzere çeşitli temaslarda bulundu.
Bulunduğu temaslarda gerekli izin ve bilgi alışverişinde bulunan Filiz Can yaptığı açıklamada, "Engelliler yararına ve Kommagene krallığını bugüne taşıyarak geçmişin güzelliklerinin bugüne yansıması için defile sunmak. Nemrut Dağı’nı güzel bir şekilde tanıtmak. Dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı’nın tanıtılmasına bir katkı sunmak ve çoğunlukla engellilerin yüzünü güldürmek, kalplerini fethetmek. 2016 yılında bir defile yapmayı planlıyoruz. Defile için bir araştırma yapmamız lazım. O günlerden bugünlere kadar kullanılmış olan yöresel kıyafetleri araştıracağız. Çevre köylerden, Kaymakamlıktan, Halk Eğitim Merkezinden, Üniversitelerden ve Müzelerden geniş çaplı bir araştırma yaptıktan sonra moda tasarımını gerçekleştirip defileye hazırlayacağız" dedi.
Kahta Kaymakamı Musa Dede Baştürk, "İnşallah güzel bir şekilde gerçekleştirirsiniz, başarılı olursunuz. Adıyaman’ın tanıtımına katkısı olur. Elimizden gelen yardımı yaparız" dedi.
Daha sonra Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Kültür Turizm Müdürlüğü ve Adıyaman Müzesi Müdürlüklerini ziyaret ederek projeleri hakkını bilgi alışverişinde bulundu.