Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak başkanlığında, İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı.
2014 yılında yürütülen faaliyet ve yatırımlar ile 2015 yılı çalışma programları hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını aktaran Kaymakam Atak, ağırlıklı olarak personel işleri, imza yetkileri yönergesi, genel ve çevre sağlığı konuları ile trafik ve asayiş konularının görüşüldüğünü ifade etti.
Kaymakam Kürşad Atak yaptığı açıklamada, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince İlçe İdare şube başkanlarımızla bir araya gelerek yürütülen iş ve işlemler hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Daire Amirlerinin ve çalışanların mesai saatlerine titizlikle uymaları, resmi bayram ve törenlere mutlaka katılmaları, kurumlar arası koordinasyon ve organizasyonun sağlanması gibi hususlarda düşüncelerimizi aktardık. Resmi binaların bakım ve temizliği, kamunun her alanında tasarrufun sağlanması ve vatandaşların kamudaki iş ve işlemlerinin yürütülmesinde güler yüzlü ve süratli davranılması gerektiğini belirttik. İdarecilerin adil ve şeffaf olmalarını belirttik. Önümüzdeki seçim sürecinde dikkatli olmaları, vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarında onlara yardımcı olunması, seçimin huzur içerisinde geçmesi için önlemleri konuştuk. Daire amirlerinin temenni ve düşüncelerini dinledik” dedi.
Kaymakamlıkta yapılan toplantıya Samsat İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bşçvş. Süleyman Aslan, Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve ilçesinde görev yapan diğer kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.