Adıyaman’ın Samsat ilçesinde görev yapan İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Hollanda’nın Rotterdam kentine din görevlisi olarak görevlendirildi.
12 Ocak 2015 tarihinde Samsat ilçesine Müftü olarak atanan Osman Gülbe, Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan Sultan Ahmet Cami’sine din görevlisi olarak atanması nedeniyle Samsat Kaymakamı Kürşad Atak’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı.
Gülbe yaptığı açıklamada, Samsat ilçesinde kısa süre çalıştığını, ancak bu ilçe halkından çok sıcak bir yakınlık gördüğünü belirterek, Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin bulunduğu topraklara doyasıya hizmet edememenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.
Gülbe, "Beş ay önce göreve başladığım Samsat ilçesinde, 5 yıl süre ile Hollanda’nın Rotterdam kentine din görevlisi olarak görevlendirildim. Sahabe topraklarına doyasıya hizmet edememenin üzüntüsü ile birlikte, yurt dışındaki Türk ve Müslüman kardeşlerimize milli ve manevi değerlerimizi anlatma, dinimizi öğretme gibi hususlarda hizmet edebilmenin de ayrı bir heyecan ve mutluluğunu yaşıyorum. Bütün kardeşlerimden dua ve haklarını helal etmelerini temenni ediyorum" dedi.
Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise, kısa bir süre önce Samsat’ta başlayan Müftü Osman Gülbe’nin işine bağlı, çalışma şevk ve isteğinin yüksek olduğunu ifade ederek, görevli olarak gidecek Rotterdam’da kendisine başarılar diledi.
Samsat Kaymakamı Kürşad Atak tarafından başarı belgesi verilen Osman Gülbe’den boşalan Samsat ilçe Müftülüğüne İlçe Vaizi Yasin Saraç’ın vekalet edeceği bildirildi.