Adıyaman’ın Samsat ilçesi ile Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak feribot iskelesi yapımı için çalışmalar hızlandırıldı.
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın "İç Turizm Geliştirme Projesi" kapsamında Atatürk Baraj Gölünde faaliyet gösterecek feribot alımı öncesinde iskele kurma çalışmaları kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adana 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı bir ekip alan çalışması yapmak üzere Samsat ilçesine geldi.
Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem ile birlikte alanda incelemeler yapan 5. bölgede görevli Başmühendis Serhan Özkanlı ve beraberindekiler, ihaleye esas olacak teknik şartnamelerin hazırlanması için fizibilite çalışmaları yaptılar.
Başmühendis Özkanlı yaptığı açıklamada, feribot yanaşma yeri inşaatı için Bakanlıkça ödenek tahsis edildiğini ve bölge müdürlüğüne yetki verildiğini, ihaleye esas olacak teknik verilerin toplanarak teknik şartnamenin hazırlanacağını ve böylece ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.
Burada bir açıklama yapan Samsat Kaymakam Kürşad Atak ise, "Feribot alımı ile birlikte Samsat ilçesinin ticari ve turizm potansiyeli artacak, Samsat ilçesi çıkmaz sokak olmaktan kurtulacaktır. İlgililerden aldığımız bilgilere göre yakın bir zamanda ihaleye çıkılacak ve feribot yanaşma yeri yapılacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat da yaptığı açıklamada, feribotun 100 yolcu ile birlikte 30 araç alabilecek kapasiteye sahip olacağını, bölge halkına böyle bir hizmeti getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Fırat,"Feribotlar hizmete girdikten sonra Şanlıurfa ile ilişkilerimiz yeniden canlanacaktır. Sahabe kabrinin inanç turizmine kazandırılması projemize destek olacaktır. Belediye olarak bu konuda üstümüze düşen görevleri yapmaktayız. Sayın Kaymakamımız da aynı şekilde gerekli desteği sağlamaktadırlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.