Adıyaman’ın Samsat ilçesi Anaokulu öğrencileri yıl sonu etkinlikleri ile doyasıya eğlenirken, aileleri de eğlendirdiler.
Samsat Kaymakamlığı Kültür Merkezinde yapılan anaokulu öğrencileri yılsonu programı ve sergisine Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Malgır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, kamu çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Minik öğrenciler Abe Kaynana ve Penguen dansından sonra Türkiye şarkısını söyleyerek gösteri yaptılar.
Daha sonra öğrenciler anneleri ile birlikte yarıştılar. Aynur Gebenli ve Fatma Ekmekçi isimli veliler, çocukları ile birlikte kule yarışması, Sibel Bolat ve Fidan Türkmen ise çocuklarının ellerinden puding yeme yarışması ile eğlenceli bir şekilde mücadele ettiler.
Samsat Kaymakamı Küdşad Atak’ın yarışan öğrencilere ödüllerini vermesi ve bütün öğrencilerin sahnede dans etmesi ile program sona erdi.
Kaymakam Atak burada yaptığı açıklamada, minik çocuklar doyasıya eğlenirken, izleyicileri de eğlendirdikleri belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Atak, "Okul öncesi yaşı, zihinsel ve bedensel gelişimin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içeri kazanılan davranış biçimleri, bütün yaşam boyunca devam etmektedir. Bu nedenle okul öncesi eğitimi önemsiyoruz. Bu tür faaliyetlerin düzenlenmesi de, bu amacın gerçekleşmesine katkı sunmaktadır. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.