Adıyaman’ın Samsat ilçesinde beyaz bayrak alan okullara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce plaket verildi.
Örentaş İlk ve Ortaokulunda düzenlenen plaket takdim törenine Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir ile okul müdürleri katıldı.
Beyaz bayrak alan Yarımbağ, Örentaş ve İmam Hatip Ortaokulları ile Ortaokullar arasın futbol turnuvasında final oynayan ve turnuvayı il ikinci olarak tamamlayan Merkez Ortaokulu Müdürlüğüne birer plaket verildi.
Beyaz bayrak almanın kriterleri, önemi ve Samsat ilçesinin bütün okullarının bu yarışa dahil olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, geçen yıl Zeynel Aslan Ortaokulunun da beyaz bayrak aldığını, böylece 4 okulun beyaz bayrak sahibi olduğunu ifade etti.
Burada bir konuşma yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise, eğitimin birinci öncelikleri olduğunu, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Kaymakam Atak, "Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ’Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü’ imzalanmıştır. Bu anlamda verilen beyaz bayraktan da anlaşılıyor ki, dört okulumuz okul sağlığı ve temizliğine daha çok hassasiyet göstermektedir. Kendilerini tebrik ediyor, diğer okullarımızdan da aynı başarıyı bekliyoruz" dedi.