Adıyaman’ın Samsat ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü başkanlığında okul müdürleri toplantı yaparak, bir yılı değerlendirdiler.
Samsat İmam Hatip Ortaokulunda toplanan okul müdürleri TEOG, LYS ve YGS sınavlarını değerlendirerek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılması gereken hususları görüştüler.
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, ilk öğretinde gözle görülür bir başarı sağlandığını ancak ortaöğretimde istenen başarıyı yakalayamadıklarını belirterek bu alana yoğunlaşacaklarını ifade etti.
Akın, "Şube Müdürlerimiz ve okul müdürlerimizle bitirmek üzere olduğumuz eğitim öğretim dönemimizi değerlendirdik. Birinci dönem yapılan TEOG sınavlarında ilçe ortalaması 326 puanken, resmi olmayan sonuçlara göre bunun 370’e yükseldiğini görüyoruz. Her iki sınav toplamında sadece iki yanlış yapan öğrencimiz var. İyi bir liseye yerleşecek çok öğrencimiz var. Bunun için mutluyuz. Aynı başarıyı ortaöğretimde de yakalamak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Kaymakamımız her konuda bizleri desteklemektedir. Okullarımızın fiziki durumları iyi. Öğretmen sıkıntımız yok denecek kadar azdır. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine daha hazırlıklı, daha donanımlı ve başarıya odaklanmış bir şekilde başlamak istiyoruz" dedi.