Adıyaman merkez ve çadır kentte kalan Suriyeli çocuklara ‘Çocuk Felci’ aşısı yapılmaya başlandı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 9. Avrupa Aşı Haftası içerisinde Suriyeli çocuklara Adıyaman Halk Sağlığı’ndan yaklaşık 200 kişilik sağlık ekibi aşılama çalışmaları için alanlara indi. Sağlık ekipleri hem çadır kent hem de Adıyaman’da ki Suriyeli ailelerin 0-5 yaş arasındaki çocukları aşılanacak.
Aşı kampanyasının törenine Vali Yardımcısı Onur Kökçü, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu katıldı. Çocuklara bir taraftan aşı yapılırken bir taraftan da balon dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Hatay illerinde yabancı uyruklu ve Türk çocukları, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde ise sadece Suriyeli çocuklar aşılanacak. Törenin ardından çadır kentteki mahallelere giren sağlık ekipleri çadırlarda tüm çocukları aşılamak için çalışmalara başladı.
Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, 11 ilde aşılama çalışmasının yapıldığını belirterek, “Bakanlığımız tarafından 20-26 Nisan tarihlerinde ilimizde uygulanması kararlaştırılan ‘çocuk felci’ aşılama çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Çadırkentte yaklaşık olarak 10 bin çocuğumuz var. Biz bir haftalık süre içerisinde 2 bine yakın 5 yaş altındaki bütün çocuklara tek tek çadırlarında ulaşıp çocuk felci aşılarını yapmalarını hedefliyoruz. Ayrıca Adıyaman il genelinde ikamet eden Suriyeli vatandaşlara yönelik olarak da toplum sağlığı merkezlerimiz tarafından tek tek hanelerinde ziyaret edilerek aşılama çalışmaları devam edecek. Toplam olarak Adıyaman genelinde 2 bin çocuğun kampta, yaklaşık 500 çocuğunda kamp dışında aşılanması hedeflenmektedir” dedi.