Bakanlar Kurulu’nun 2015/7723 sayılı kararı ile Adıyaman Üniversitesi’ne Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi açılacak.
2015/7723 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmasına karar verilen fakülte 5.06.2015 tarihli 29377 sayılı resmi gazetede yayınlanarak Adıyaman Üniversitesinde Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı.
Tarım kenti olan Adıyaman için büyük önem taşıyan fakülte kurularak Adıyaman’a hizmet verecek. Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM) ile birçok hizmetler sunan üniversitenin bu fakülte ile çiftçilerin yanında olacak.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü bunun Adıyaman için önemli bir karar olduğunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Gönüllü, “Yeni kurulan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Adıyaman Üniversitesi’nin vizyonuna da önemli katkı sağlayacaktır. Tarım ülkelerin önemli ekonomik sektörleri arasında ve aynı zamanda olmazsa olmaz yaşamsal sektörleri arasında yer almaktadır. İnsanlık var oldukça ve toplumun gıda ve giyim gereksinimi devam ettikçe, tarım vazgeçilmez sektörlerinden birisi olacaktır. Tarım ya da Ziraat Fakülteleri, toplumun temel gereksinimlerini karşılayan, gerek devlet ve gerekse özel olmak üzere ilgili sektörlere mühendis yetiştiren okullardır. Bu Okullardan mezun olacak öğrenciler; toprak, bitki, hayvan ve gıda ile ilişkili alanlarda kendilerine iş bulabilmektedirler. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin üniversitemize kazandırılmasından dolayı başta Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere bakanlar kuruluna ve YÖK’ün değerli üyelerine şükranlarımız sunuyorum” dedi.