Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2015 yılının spor yatırımlarıyla dolu bir yıl olacağını kaydetti.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde Adıyaman’a gelerek, ilde yapımı devam eden spor tesislerini inceleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ziyaretini değerlendiren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Bakan Kılıç’ın Adıyaman’a spor yatırımları müjdesiyle geldiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın Adıyaman ziyaretinde verdiği müjdelerle 2015 yılının spor alanında yatırım projeleriyle dolu bir yıl olacağını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Bu kapsamda, il ve ilçe merkezlerinde 44 okula açık spor tesisi yapılacak. Yine Adıyaman Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesine Kapalı Spor Salonu ve Açık Voleybol ve Basketbol Sahası yapılacaktır. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın Samsat ve Tut İlçesine 250 kişilik Kapalı Spor Salonu müjdesi verdi. Bunların yanında Besni ilçemize Gençlik Merkezi ile Kahta İlçemize Yarı Olimpik Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yapılacak. Ayrıca, Belediye Başkanımızın yoğun gayretleri sonucu Eğriçay’da bulunan alan spor vadisi olarak ilimize kazandırılacak. Şambayat Beldesine Sentetik Çim Saha ve Soyunma Odaları yapılacak. Yine il ve ilçe Merkezlerinde ışıklandırması olmayan 8 Futbol Sahasına aydınlatma sistemi kurulacak. Sitilce mevkiindeki Tabanca Poligonuna getir- götür sistemi ile Gazihandede Su Sporları Merkezine ise 740 Bin TL’lik yarış tekneleri konulacak. Spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Adıyaman’a bu önemli spor tesislerini kazandıran Gençlik ve Spor Bakanımıza ve bu hizmetlerin ilimize gelmesi noktasında yoğun gayret gösteren Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
8 Beldeye halı saha 39 köye futbol sahası yapılması konusunda ise incelemelerin devam ettiğini belirten Vali Demirtaş, vatandaşın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla toplumun ihtiyaç duyduğu sosyal projelerin hızlı ve kaliteli bir şekilde vatandaşların hizmetine sunmanın en öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getirdi.