Adıyaman Valiliği tarafından organize edilen kamu kurumları arası Futbol Turnuvasının startı verildi.
Valilik Kupası Futbol Turnuvasının ilk maçı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü takımlarının karşılaşmasıyla başladı. TPAO Bölge Müdürlüğü stadında başlayan futbol turnuvasının startını Vali Mahmut Demirtaş verdi. Maç öncesi futbolcularla tek tek tokalaşan Vali Demirtaş, her iki takıma da başarılar diledi.
Adıyaman’ın bugüne kadar çok önemli spor yatırımlarına ev sahipliği yaptığını belirten Vali Demirtaş, "Adıyaman’a 2006’dan bugüne kadar spor alanında 50 milyon TL’lik bir yatırım yapılmış. Şu anda ihale aşamasında olan 50 milyon TL’lik bir yatırımımız daha var. Göreve geldiğimiz günden beri spora ve sporcuya destek için yoğun gayret sarf ettik. Bugün başlayan futbol müsabakalarının ilimizde birlik, beraberlik ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını ve müsabakaların centilmenlik ruhu içinde tamamlanmasını diliyor, bu müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Spor-Der tarafından desteklenerek 15 kurumun katıldığı ve Adıyaman Valiliği tarafından düzenlenen turnuvada kurumlar arasındaki işbirliği ve dostluğu geliştirerek, vatandaşların spor yoluyla sağlıklı yaşamaya yönlendirilmesi, iş ve aile hayatındaki motivasyonu ve başarıyı yükseltmek.
Başlama vuruşunu Vali Mahmut Demirtaş’ın yaptığı karşılaşmalar, her iki takımın kıran kırana mücadelesine sahne oldu.