Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Yarımbağ Köyünde öğrenim gören bütün öğrenciler sağlık taramasından geçirildi.
Samsat Devlet Hastanesi ekiplerince gerçekleştirilen sağlık taramasında göz, ağız ve diş, temizlik ile öğrencilerin şikayetleri dinlenerek muayeneden geçirildiler.
Okul Müdürü Hanifi Yıldırım, ’sağlıklı öğrenci sağlıklı okul’ hedefi ile hareket ettiklerini, bu nedenle sağlık ekiplerini okula davet ederek öğrencileri sağlık taramasından geçirdiklerini belirtti.
Samsat İlçe Sağlık Müdürü ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şuayp Erdil yaptığı açıklamada, hastalık öncesi tetkik ve teşhisin konulması hastalığı yenmede ve tedavide kolaylık sağladığını, bu nedenle genel sağlık taramalarının çok yararlı olduğunu söyledi.
Erdil, "Amacımız, hastalık belirtisi olan çocuklarda zaman kaybetmeden tedavinin başlatılması ve hastalık büyümeden önlem alınmasıdır. Bunun için rutin çalışmalarımız var. Ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Okullarımızla yaptığımız işbirliği verimli sonuçlar doğurmaktadır. Yarımbağ Köyü ilk ve ortaokulunda yaptığımız çalışmalarda da bütün öğrencilerimizi taramadan geçirerek gerekli uyarıları yaptık. Tedavi gerektirebilecek hastalarımızı da hastaneye yönlendirmek suretiyle tedavi sürecini başlatıyoruz" dedi.