Adıyaman’da Yaz spor okullarına öğrencilerin yoğun ilgisi devam ediyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Adıyaman Demokrasi Parkı önünde Yaz Spor Okulları Stantlarında başvurularının alındığını belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman’da özellikle ilköğretim çağındaki çocukların tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan olan yaz spor okullarına kayıt yapmalarını istedi.
Yaz Spor Okullarına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaz spor okullarında çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için görevli antrenör arkadaşlarımız kendi branşlarında yaz spor okullarına katılan öğrencileri gruplar haline ayırarak yoğun bir şekilde antrenmanlarına devam ediyor. Vermiş olduğumuz sportif malzemeler ve imkanlar sayesinde çocuklarımızı spora daha çok teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Şu an başta basketbol olmak üzere diğer farklı branşlarında yoğun bir ilgi var. Yaz spor okullarına gelen çocuklarımız, spor eğitiminin yanı sıra sosyal aktivitelerle de zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Bu sayede çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış, spora yönlendirmiş oluyoruz. Haftanın 6 günü verdiğimiz kurslarımızda yaklaşık 200 öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde 25 farklı branşta açılan yaz spor okullarına katılımın yoğun olmasından oldukça memnunuz” dedi.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde atletizm, badminton, basketbol, bedensel engeliler, boks, jimnastik, eskrim, görme engeliler, güreş, halter, hentbol, herkes için spor, işitme engelliler, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, teakwondo, tenis, üniversite, voleybol, vücut geliştirme fitness, yelken, bisiklet, kürek ve yüzme başta olmak üzere 25 farklı branşta, 5 -18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere ücretsiz olarak eğitimler veriliyor.