Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, başlatılan ve toplamda 9 bin 20 öğrenciye trafik eğimi verilen “Trafik Dedektifleri-Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” projesinin yıl sonuna gelinmesi ile sona erdiği belirtildi.
Proje ile ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesinin, pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün birlikte çalışmasıyla mümkün olabileceği fikrinden yola çıkılarak, trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla projeleri başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ile OPET’in sponsorluğunda hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ ve İl Emniyet Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içinde yürütülen ’Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ projeleri kapsamında ilimizdeki 3-17 yaş arasındaki çocuklara doğrudan ulaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli tarafından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında toplam 9 bin 20 öğrencimize trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk gibi konularda trafik eğitimleri verildi. Almış oldukları eğitimlerle ailelerinin trafik polisleri olan tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.”