AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Halil Ürün, seçim çalışmaları kapsamında merkeze bağlı Sülümenli ve Salar beldesinde yaşayan vatandaşlar ile bir araya geldi. Ziyaretlerinde belde halkına seslenen Ürün, “Hiç kimse bu dünyada kalıcı değil, hepimiz öleceğiz, çocuklarımıza torunlarımıza bırakıp gideceğiz. Ama biz bu ülkeyi daha müreffeh, daha yaşanılabilir bırakalım istiyoruz” dedi.
İlk programını Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülümenli beldesine yapan Ürün, tek tek vatandaşları selamladı. Sülümenli pazar yerini dolduran vatandaşlara seslenen Ürün, 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinin önemine değindi. Her seçimde oylarını artırarak AK Parti’ye destek veren Sülümenlili vatandaşlara teşekkür eden Ürün, Milletvekili Genel seçimlerinde halkın bir tercihte bulunulacağını söyledi. Ürün sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bulunulacak tercihe göre de önümüzdeki 2016-2023 yılların tercihe göre şekillenecek. Nasıl şekillenecek? Türkiye AK Parti’ye destek verirse anayasayı değiştireceğiz en büyük hedefimiz budur. 1980 ihtilalinden kalma anayasayı değiştirip, yönetimde istikrar temsilde adalet, ilkesinin ikisini gerçekleştireceğiz.”
Yüzde 3, yüzde 4 oy alan partilerin meclisin dışında kaldığına dikkat çeken Ürün, “Bunun tek çözümü var, şuanda aslında bir adım yaklaştık, cumhurbaşkanımız halka seçtirmek suretiyle hepinizin bildiği gibi 2007 yılında TBMM’de bize cumhurbaşkanı seçtirmediler, 360 şartı aradılar. Ogünleri hatırlıyorlar büyüklerimiz. O zaman meclis bir karar aldı, ‘madem siz 360 şartı arıyorsunuz bugüne kadar olmayan bir şeyi biz de bundan sonra anayasayı değiştiriyoruz halk seçsin’ diye. Hem erken seçim kararı aldı hem anayasayı değiştirerek halkın cumhurbaşkanını seçme kararını aldık. Lütfen biraz daha düşünün bu ülke, bu topraklar bizim atalarımızdan miras aldık ama çocuklarımızın emaneti olarak tutuyoruz. Hiç kimse bu dünyada kalıcı değil, hepimiz öleceğiz, çocuklarımıza torunlarımıza bırakıp gideceğiz. Ama biz bu ülkeyi daha müreffeh, daha yaşanılabilir bırakalım istiyoruz. Sizler yapılan hizmetleri zaten biliyorsunuz. Ama eğer, bir seçmen tavrı olarak ben daha fazla maaş almak istiyorum diye vaat edenlerin vaadine inanırsak ama eğer benim kardeşimin tayini olmadı diye farklı bir şey düşünürsek Allah korusun 78 milyonluk Türkiye gemisinin kaptanlığını yanlış ellere verirsek sonumuz hüsran olur” dedi.