AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, kentte 2019 yılına kadar tamamlanacak olan ve bitirildiğinde bölgeye yaklaşık yıllık 1 milyar TL zirai gelir getirecek olan ve içerisinde 4 bin 547 tesisin yer alacağı Ege gelişim Projesi’ni (EGEGEP) tanıttı.
Parti binasında beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 25. Dönem Milletvekili adayları, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve partililerin katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştiren Başkan Yurdunuseven, EGEGEP Projesini basına tanıttı. İçerisinde baraj ve göler, sulama tesisi, ağaçlandırma ve ormancılık gibi 25 milyar TL’ye mal olacak olan 4 bin 547 projeyi tanıtan Başkan Yurdunuseven, “Tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 4,3 milyon dekar arazinin sulamaya açılması, 4 Yılda 4 milyar TL zirai gelir artışının sağlanması, 4 milyon 800 bin kişiye ilave içmesuyu temin edilmesi, 2 milyar kilowatt saat yıllık hidroelektrik enerji üretimi, 862 bin dekar arazinin ve 686 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması hedefleniyor. 262 bin kişinin istihdam edilmesi, 8,8 milyon dekar arazide ağaçlandırma çalışması yapılması, 752 milyon adet fidanın toprakla buluşturulması, takriben 710 milyon fidan üretilmesi, Ege Bölgesi’nde kırsal kalkınmaya destek olarak bakanlığımız tarafından 452 köy ve mahallede 452 gelir getirici orman kurulması, 50 bin dekar arazide badem, ceviz, dut gibi gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapılması planlanmaktadır” diye konuştu.
“BEREKETİN ADI EGEGEP OLACAK”
Başkan Yurdunuseven proje ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:
“EGEGEP ile 4 8 ilimizin 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı teminat altına alınacak, 4 bölgedeki bütün mümbit topraklar suyla buluşturulacak, derelerin tamamı ıslah edilecek, 4 bölgenin sahip olduğu hidroelektrik enerji potansiyeli devreye alınacak. Ege’nin zümrüt yeşil ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak değerlendirilecek, Ağaçlandırma çalışmaları arttırılacak, yeni şehir ormanları ve mesire yerleri tesis edilecek. Kırsal kalkınma için yeni bal ormanları kurulacak, yabani zeytinlerin ıslahı için seferberlik başlatılacak, orman köylüler yerinde kalkındırılacak. Bölge, dünyanın tıbbi ve aromatik bitkiler merkezi haline gelecek, korunan alanlar ihya edilecek ve tabiat turizmine açılacak, böylece bölge, yayla ve tabiat turizminin merkezi olacak, geliştirilecek meteorolojik gözlem ağı ve isabetli hava tahminleri ile Egeli çiftçilerimizin yüzü gülecek, vatandaşlarımızın ve turistlerin hava durumu hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Bereketin adı, EGEGEP olacak.”