Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçe Belediyesi, özle bir veterinerlik şirketi ile anlaşarak ilçedeki sokak hayvanlarının kontrol, aşı ve rehabilitasyon işlemlerine başladığı belirtildi.
Sokak hayvanları için ilçede başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İlçe halkının şikayetçi olduğu sokak hayvanları ile alakalı olaraközel bir veterinerlik şirketi ile yapılan anlaşma neticesinde ilçe sınırları içerisinde yaşayan başıboş sokak hayvanlarının gerekli olan kontrol, aşı ve rehabilitasyon işlemleri yapıldığını kaydetti. Başkan Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“5199 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılan çalışmalarda, başıboş sokak hayvanları yakalanarak, kısırlaştırma işlemi,kuduz hastalığına karşı aşılama, paraziter mücadele ve küpeleme işlemleri de yapılmaktadır. Belediyemiz bu işlemler için Orman ve Su İşleri Bakanlığından mobil kısırlaştırma izni olan bir firma ile protokol yapılmıştır. Sahada çalışma yapmak için bir adet mobil kısırlaştırma ünitesi bir adet hayvan yakalama aracı ile bir veteriner hekim, 3 adet hayvan toplayıcı ile hizmet verecektir. Her köpeğe ayrı küpe numarasının verildiği çalışmada kuduz tehlikesine karşı da aşılama yapıldığı gibi hayvanlardan insanlara bulaşan parazitlere karşıda ilaçlama yapılacak. İlçe halkımızın yoğun olarak şikayetçi olduğu sokak hayvanları ile alakalı kısırlaştırma çalışmalarımız başladı, İnşallah önümüzdeki süreçte sokak hayvanları için bir barınak yapma projemiz var. Tek gayemiz ilçe halkımıza daha temiz, daha güzel daha güvenli bir ortamda yaşama imkanı sunmak istiyoruz. Şuhut Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.”