Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Yılmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayarak, Avukatların hak, hukuk ve adalet adına yargı sisteminde en önemli rolü oynayan kişiler olduğunu belirtti. Yılmaz yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Avukatlarımız, hukukun belirli bir alanında uzmanlaşıp görevlerini icra etmek adına her türlü zor şartlara rağmen hakkın ve haklının gün yüzüne çıkartılması için önemli bir görevi hizmet edinmiş değerli kişilerdir. İnsan haklarının korunmasının yanı sıra toplumsal ilişkilerde de karşılaşılan sorunların çözümlenmesi, kanunların uygulanması ve adaletin sağlanması konusunda savunma hakkı kutsaldır anlayışı ile icra ettikleri mesleki görev ve sorumlulukları milletimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Gece gündüz demeden çalışan saygı değer avukatlarımız yüklenmiş oldukları görevi bu görevin kutsallığına yakışır şekilde yerine getirmek adına çaba sarf etmektedirler. Çünkü avukatlığın amacı kamu vicdanının, hak, hukuk ve adaletin yerine getirilmesinde hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, hukuk kurallarının tam ve yerinde uygulanmasını sağlamaktır. Bu denli önemli bir mesleği en iyi şekilde icra eden avukatlarımız kimi zaman birçok zorlukla karşılaşmış olmanın yanı sıra maalesef meslekleri uğruna hayatlarını kaybedenler dahi olmuştur. Hak, hukuk ve adaletten bahsettiğimiz şu günlerde ne yazıktır ki kanlı terör örgütü tarafından düzenlenen haince saldırı sonucunda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’da hayatını kaybetmiştir. Bu acı kayıp aileleri ve meslektaşları kadar bizleri de derinden üzmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle hak ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerin düzenlenmesi adına özveri ile çalışarak mesleklerini yerine getiren saygı değer tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, Hayatını kaybeden savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın başta aile ve meslektaşları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum.”