Aksaray’da Anadolu Gençlik Derneği Şubesi Güzelyurt ilçesinde bulunan ve ısınma problemleri nedeniyle cemaatsiz kaldığı iddia edilen tarihi Kilise Camisi’nde Cuma namazı kıldı.
Güzelyurt’ta bulunan ve 4’üncü yüzyılda önce kilise olarak inşa edilen, 1924 yılından sonra da camiye çevrilen Kilise Caminin cemaatsiz kalması ve müzeye çevrileceği yönünden iddialara karşılık, Kilise Camisi’nde Cuma Namazı kılan Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şubesi üyeleri, ısınma problemi nedeniyle yalnız bırakılan camiyi ısıtmaya geldiklerini söyledi. Cuma Namazı sonrası cami hakkında bilgiler veren Güzelyurt İlçe Müftüsü Sabit Doğru, caminin sürekli bir cemaat olmadığını bu yüzden de ısıtma sisteminin çok büyük problem arz etmediğini ifade etti. Camide çoğu zaman cemaat olmadığını ifade eden Doğru, en fazla 2-3 kişilik cemaatin geldiğin belirtti. Caminin tarihi yapısı nedeniyle de belli bir prosedür olduğunu ifade eden Doğru, caminin yeterince cemaate kavuşmasının kendilerini mutlu edeceğini vurguladı. Cami İmamı Emir Mutlu ’da çoğu zaman cemaat olmadığı için ezanı okuduktan sonra diğer camilere gittiğini belirterek, caminin her köşesinin tarih koktuğunu söyledi.
Anadolu Gençlik Derneği Aksaray Şube Başkanı Sait Çelebi’de soğuk olduğu için cemaati kalmayan camiyi üyeleriyle birlikte ısıtmaya geldiklerini belirterek, " Bu cami 1924 yılından kiliseden camiye çevrilmiş. Cemaatsiz olduğu söylenen camiye cuma kılmak için geldik. Umarım camimiz hak ettiği yere kavuşur" şeklinde konuştu.