Aksaray Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü özel ihtisas gerektiren Yaşlı Bakım ve Servis Elamanı (garson) kursu konusunda iş birliği protokol anlaşması imzaladı.
Protokolü imzalayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bu sektörde istihdam edilecek kişilerin kısa sürede iş bulma imkanına sahip olacağını söyledi. Aksaray Belediyesi istihdam açığını ve yetişmiş kalifiye eleman açığını en aza indirmek için Aksaray İş-Kur Müdürlüğü ile ortak protokol anlaşması imzaladı. Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İş kur Müdürlüğü ile yapılan protokol anlaşmasına göre Yaşlı Bakım elemanı ve servis elamanı adı altında açılacak iki kursa destek verildiğini belirtti. Aksaray Belediyesinin istihdam konusu da dahil olmak üzere her türlü sosyal projede yer aldığını söyledi.
Belediye olarak bu tür protokol anlaşmalarıyla istihdam noktasında piyasaya katkı sağlayacaklarını açıklayan Başkan Yazgı, “Belediye AKMEK salonunda açılacak olan kurslar ile ilgili müracaatlar başladı. Kurs eğitimleri 21 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak ve yaklaşık olarak 7 ay sürecek. Kursiyerler İş kur’un belirlediği tarifeden ücretlerini de alacaklar. Bizler belediyede ihtiyaç olan birimlere istihdam sağlayacağız” dedi.
İş-Kur İl Müdür Vekili Hüseyin Ulusoy, İş gücü piyasasında en büyük sıkıntı ara elamanlar olduğunu söyleyerek, “Bizlerde açtığımız kurslarla bu açığı kapatmayı hedefliyoruz. Belediyemizin desteği ile açılacak 2 adet kursumuz için müracaatları kabul etmeye başlıyoruz. Kurs süresi takvim hesabına göre yaklaşık 7 ay sürecek. Bu süre zarfında kursiyerler kurumumuz bünyesinde sigortalı olacak. Ayrıca kursa geldikleri her gün için 20 TL kursiyer gideri olarak ücret ödemesi yapılacak. Kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek ve ihtiyaç olan kurumlara yönlendirileceklerdir” şeklinde konuştu.
Başkan Yazgı ile İl Müdür Vekili Hüseyin Ulusoy gerektiren Yaşlı Bakım ve Servis Elaman kursu konusunda hazırlanan iş birliği protokol anlaşmasını imzalayarak anlaşmanın Aksaray için hayırlı olmasını diledi.