Aksaray’da Necip Fazıl Kısakürek’i anma etkinlikleri kapsamında Belediye tarafından Kılıçaslan Tepesi’nde ‘Necip Fazıl Kısakürek Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Oluşturulan ormana ilk fidanların dikimi bugün gerçekleştirilen törenle yapıldı.
Fidan dikim törenine Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve 5 ilden okuma programı kapsamında Aksaray’a gelen öğrenciler katıldı. Fidan dikimi hakkında bilgiler veren Eski Bakan Güçlü, “Belediyenin ağaçlandırma faaliyeti olarak ayırdığı alanda bugün fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bizim kültürel faaliyetimiz ile birleşen bir nokta oldu. Bu bölgenin adına Necip Fazıl Kısakürek Ormanı ismini vermeyi uygun görmüş belediyemiz. Biz de bu kültürel faaliyete 5 şehirden gelen öğrencilerimiz ile birlikte katıldık ve fidanlarımızı dikeceğiz. Aksaray’da Necip Fazıl Ormanı’nda bir ağacımız olacak. Bizim açımızdan inanılmaz bir şey bu. Büyük Doğucular için Necip Fazıl’ın adı yeter. Biz Aksaray ile bağlarımızı güçlendiriyoruz. Aksaraylılara selam ve saygılar sunuyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise kahverengi görünümlü Aksaray’ı yeşile dönüştüreceklerini belirterek, “Necip Fazıl’ı anma haftası dolayısıyla bizim etkinliklerimiz vardı. Bu etkinliklerimiz bugün konser ile birlikte sonlanacak. Ama onun da ötesinde Kılıçaslan Tepemizde bir ağaçlandırma faaliyeti yaptık. Bugün protokolümüz ve sayın bakanımız ile birlikte bu alanımızı ağaçlandıracağız. Bizim Orman Müdürlüğümüz ile hedefimiz 80 bin ağacı buralara dikmek, 60 hektarlık bir alanda bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Burada sulamaya da çok önem vermemiz gerekiyor ki, ağaçlarımız gür bir şekilde yükselebilsin. Çok güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Çocuklarımız ile birlikte fidanlarımızı dikeceğiz. Bundan sonra da burası bizim gözümüzün nuru olacak. Aksaray’ımızı kahverengi toprak görüntüsünden yeşil bir görüntüye çevireceğiz inşallah” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri katılımcılar ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Dikilen fidanlar yine protokol mensupları ve öğrenciler tarafından tek tek sulandı.