Aksaray Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılda “Aksaray Gazi ve Şehitlerini Anıyor” projesi kapsamında şehit yakınları, gaziler ve engellilerden oluşan 52 kişilik kafileyi Çanakkale’ye uğurladı.
Belediye önünde düzenlenen uğurlama törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Ahmet Koçaş ile çok sayıda gazi, ailesi, şehit yakını ve engelli vatandaş katıldı.
Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çanakkale’yi anlamak için mutlaka yerinde görmek gerektiğini ifade ederek, "Çanakkale’yi görmek hakikaten önemli. Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı yerleri hepimizin görmesi gerekiyor. Güle güle gidin güle güle gelin. İnşallah güzel anılarla dönersiniz. Geldiğiniz zamanda bize anlatırsınız” diyerek, geziye katılan herkese hayırlı yolculuklar diledi. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Dağ ise duygu yüklü konuşmasında şu görüşlere yer verdi “Burada şehit yakını, Kıbrıs Gazileri ve eşleri, Kore Gazileri, eşleri ve torunları, terör malulü gaziler ve engelli arkadaşlardan oluşan 52 kişilik grup ile Çanakkale’ye gidiyoruz. Çanakkale’de geçit vermeyen askerlerimizin destanlaşan mücadelesini yakından göreceğiz. Bir gece orada kaldıktan sonra Edirne’ye geçeceğiz ve Edirne gezimizden sonra buradan tekrar memleketimize geri döneceğiz. Gezi programını düzenleyen başta genç ve dinamik Belediye başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı beye, Aksaray valiliğine ve Alay Komutanlığına katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Geziye katılanlar arasında Çanakkale’ye ilk defa gideceklerini belirten bazı vatandaşlar, çok heyecanlı olduklarını ifade ederken, geziye büyük destek veren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti.