Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen "Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı" Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Türkiye Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Vali Şeref Ataklı, kurumlar arası işbirliğinin sağlıklı şekilde yürütülmesi, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıların verimli sonuçlar ortaya koyduğunu söyledi. İstişarenin önemine dikkat çeken Vali Ataklı, Aksaray’daki kamu kurum ve kuruluşlarının sundukları hizmetlerde vatandaş odaklı, devletin imkanlarını en uygun şekilde kullanarak kendi alanlarında hizmet üretmeye gayret gösterdiğini söyledi. Toplantıların sorunlara çözüm üretme yerleri olduğunu ve bu noktada sonuç alınamayan bir toplantının zaman israfı olduğunu belirten Vali Ataklı, “Aksaray’da başlattığımız ve ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantıları devam ediyor. Bu toplantıların amaç ve hedefi bellidir. Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sorunların çözümü, etkin hizmet üretimi.. Her kurum kendi görev alanı içinde hizmetlerini yürütürken karşılaşılan ortak sorunlara çözüm arayışı içinde olmalı, kendilerini sorunların dışında görmemelidir” dedi.
Toplantıda daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan ile İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Aksaray’ın sportif başarıları, sporcu sayıları ile spor tesisleri hakkında bilgi veren Alkan, Aksaray’da 43 spor tesisinin hizmet verdiğini söyledi.
Alkan, “Aksaray’da devam eden spor yatırımlarımız var. 3 bin 500 kişilik spor salonumuzun inşaatı devam ediyor. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yanında jandarmadan devir alınan binanın Güreş Eğitim Merkezi olarak düzenlenmesi için çalışmalar sürüyor. Aksaray Dağılgan Stadyumuna 3 bin kişilik kapalı tribün yapılacak. Eskil ilçesinde spor salonu yatırımları devam ediyor” dedi.
Alkan, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinin 12 büyükşehirde açıldığını, Aksaray’ın büyükşehir olmamasına rağmen Türkiye’de tek olan Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin de Aksaray’da açıldığını söyledi.
17 bin 746 üyesi bulunan Aksaray Gençlik Merkezinin Türkiye genelinde açılan 200 Gençlik Merkezi arasında ilk sırada yer aldığını belirten Alkan, 16 bin 680 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Aksaray Gençlik Merkezinin 31 faal spor branşı ile alanında profesyonel antrenörlerle sporcu yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.
Toplantıda daha sonra İl Afet Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen tarafından ‘Aksaray’ın Afetselliği’ konulu bir sunum yapıldı. Türkmen, Aksaray’da yaşanan son yağışlar ardından meydana gelen sel, toprak kayması gibi doğal afetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Haluk Sezen, Tolga Polat, Armağan Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.