Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de uygulanan "Çocuk Tarım Kampı" kapsamında öğrenciler Ziraat Odası’nda incelemelerde bulundu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve kamp ile ilköğretim okulu öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak için başlatılan çalışma kapsamında öğrenciler Ziraat Odası ve laboratuvarları ile ilgili bilgiler aldı. Aksaray Mehmetçik ilköğretim Okulu öğrencileri, üç gün sürecek kampa TİGEM gibi büyük kuruluşları da ziyaret ederek bilgiler alacak. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile görüşen minik öğrenciler, tarım alanında merak ettikleri soruların cevabını Başkan Koçak’tan aldı. Başkan Koçak’a soru soran öğrenciler, tarım alanındaki çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının projesi kapsamında minik öğrencilere bilgiler verdiklerini belirterek, geleceğin ziraat mühendislerini, geleceğin ziraat çalışanlarına kısmen eğitim verdiklerini söyledi. Minik öğrencilerin laboratuvardan toprak incelemesine kadar birçok alanda bilgilendiğini belirten Başkan Emin Koçak, minik öğrencilerin bu yaşta tarım ve hayvancılığı öğrenmesinin gelecekte bu alanda alınmış bir yol olduğunu kaydetti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, "Öğrencilerimize tarımı sevdirmeyi ve onları tarım konusunda bilinçlendirmeyi, soframıza gelen gıdaların nasıl üretildiği konusunda bilgiler vererek tarımın önemini anlatmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çocuklarımıza doğa bilincini kazandırmak, gıda teknolojilerini öğretmek ve gıda güvenirliğini hakkında bilgiler vermeyi de hedefliyoruz. Üç gün sürecek kamp süresince her gün bir işletme gezilerek çocuklarımıza işletmeler hakkında bilgiler verilecek” dedi.