AK Parti Aksaray Milletvekili aday adayı Cenap Aşcı, “AK Parti hükümeti dönemi boyunca bu devlette yöneticilik yapıyorum. Mertlik gereği böyle olması gerekiyor. Başka partide görev almam doğru olmaz” dedi.
Aşcı, yaptığı açıklamada, yıllar boyunca Gümrükler Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok devlet kurumunda görev aldığını söyledi. Devlet memurlarının parti teşkilatlarında görev almalarının yasak olduğunu dile getiren Aşcı, “Ancak daire müdürü olarak yıllar boyunca hükümet politikasının uygulanmasında rol aldım. Gümrükler Genel Müdürlüğü, dış politikada önemli bir yere sahiptir. Hükümet politikasıyla, bu ülkenin nerelerden nerelere geldiğini bizzat şahitlik ettim. AK Parti teşkilatına üye değildik ama hükümet politikası açısından tam ortasındaydık” şeklinde konuştu.
Aşcı, 2001 yılında 3’lü koalisyon döneminin olduğunu hatırlatarak, “O zamanlarda başmüfettiş gibi bir görevim vardı. Yüzde 8 binlere ulaşan gecelik faizlerin uygulandığı bir dönemdi. O dönemde dolar, eski para birimiyle 600 bin liradan 1,5 milyona çıkmıştı. Bizler çok ciddi krizler yaşamıştık. Ancak AK Parti döneminde bunlar çok değişti. Recep Tayip Erdoğan dik duruşuyla ve dış güçlerin oynadıkları oyunlara karşı gelmesi ülkemiz bu günlere geldi” dedi.
AK Parti’nin başındaki adalet kelimesinin her zaman uygulandığının altını çizen Aşcı, “Kalkınmada, gayri mili hasılada ülkemiz çok önemli yerlere geldi. Geçmiş dönemlerle bu günü karşılaştırırsanız çok fazla fark var. Parti teşkilatı, istişareye önem veriyor. Kendinizi geliştirirseniz, çok çalışırsanız parti size sahip çıkıyor. Bu sebeplerden dolayı AK Parti’yi seçtim. Doğalda da öyle olması gerekir. AK Parti hükümeti dönemi boyunca bu devlete yöneticilik yapıyorum. Mertlik gereği böyle olması gerekiyor. Başka partide görev almam doğru olmaz. Hem bu sebeplerden hem de mertlik gereği böyle olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.