Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile 4 gün sürecek olan Dış Ticaret Eğitimi düzenleniyor.
Günümüz dünyasında her geçen gün artan rekabet firmaları ihracat yapmaya zorunlu kılarken, Aksaray’da ihracat yapan ve yapmayı hedefleyen firmaların çalışanlarına ve vatandaşlara ATSO’da ücretsiz Dış Ticaret Eğitimi düzenlenecek.
Türkiye’nin dış ticaretinde son yıllarda önemli gelişmeler olmasına rağmen ithalatın fazla olduğunu ve bunun önüne geçmek için daha çok firmanın ihracat yapması gerektiğinin altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, “Türkiye son yıllarda hızla artan bir oranda dış satım yani ihracat yapan bir ülkedir. Dünya ekonomisinde ihracat önemli bir paya sahiptir. Türkiye’de bu pay içerisinde büyük yer kaplamaktadır. Türkiye bugün hemen hemen bütün Dünya kıtalarındaki ülkelere ihracat yapan bir ülke konumuna gelmiştir. Fakat hala ithalatımız ihracatımızdan fazla bir durumdadır. Bugün Dünyanın güçlü ekonomilerinin yükseklerde olmasının sebebi dışarıya yapmış olduğu ürün satımlarından kaynaklanmaktadır. Aksaray’da son zamanlarda ihracatta önemli bir atağa kalkmış durumdadır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki TR 71 Bölgesinde en fazla Dış Ticaret yapan şehir Aksaray’dır. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Bizler istiyoruz ki 2023 yılında Aksaray’ın ihracat rakamı 500 Milyon Dolarların üzerinde olsun. Bunun için daha çok yatırım ve daha çok ihracat yapan firmamızın olması gerekir. Aksaray’ın hedeflerine ulaşmasını sağlamak için Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliği ile tam 4 gün sürecek ve en ince detaylarına kadar incelenecek olan Dış Ticaret Eğitimini Odamızda düzenliyoruz. 01-04 Haziran 2015 tarihleri arasında ATSO Konferans salonunda düzenlenecek olan Dış Ticaret Eğitimimize özellikle büyümek isteyen ve ihracatı düşünen firmalarımızın çalışanlarını ve Dış ticaret üzerine bilgi edinmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Eğitime katılmak isteyen firma temsilcilerimiz ve vatandaşlarımız 444 47 56 numarasını arayarak kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.