Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Avrupa ziyareti sırasında Almanya’nın Solingen şehrinde Aksaraylı vatandaşlarla istişare ve Kutlu Doğum Haftası toplantısında buluştu.
Başkan Yazgı, Aksaray’a bir yılda yapılan hizmetleri “Birlikte Başardık” başlığı altında anlatırken halkı yönetime ortak etmek için birçok Mahallede, Mahalle Meclis toplantıları yapıldığını söyledi. Aksaray’da toplu taşımada yaşanan sıkıntının alınan 147 adet yeni otobüsle çözüldüğünü hatırlatan Başkan Yazgı, su konusunda ciddi girişimler yapıldığını ve Aksaray’ın çeşitli bölgelerinde 6 adet kuyu açtıklarını ve içme suyu sondaj çalışması başlattıklarını ifade etti.
Başkan Yazgı, konuşmasında beyaz masa ile halkın sorununa çözüm üretildiğini, 30 hatta 40 yıldır hizmet gitmeyen kenar mahallelere asfalt başta olmak üzere Belediye hizmetlerinin götürüldüğünü aktardı. Ana başlıklar altında sunulan hizmetlerin başında, yenilenen toplu taşıma araçları, Mahalle Meclisleri, Ramazan Sokağı, mahalle iftarları, etrafı kapatılan pazar yerleri, ilk defa bu yıl yapılan Klasik Otomobil Rallisi, Film Festivali, her yıl geleneksel hale gelen Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali, Aksaray’ın işlek caddeleri üzerine şehrin manevi önderleri Somuncu Baba, Kılıçaslan heykeli, saat kulesi, Avrupa Standartlarına uygun hale dönüştürülen et entegre tesisleri, 100 parklık dev ihale, emekliler için emekli dinlenme evi ve çay bahçesi, Akmek Sanat Atölyesi, Taziye Çadırı, Günebakan, ambalaj atıklarının geri dönüşümü, sokak hayvanları için iş birliği protokolü, Huzurlu Yaşam Aracı, Ulaşımda ise led ışıklı trafik sinyalizasyon sistemi, trafik daha akıcı olması ulaşım master planı dahilinde yapılan yeni kavşak noktaları, Büyük Bölcek Köprüsü başta olmak üzere 7 adet köprü ihalesi öne çıktı. Kültür ve sanat alanında ise şehrin tanıtımına katkı sağlayacak olan ‘Aşkın Sırrı Somuncu Baba’ sinema filmi çekimlerin kısa bölümler aktarıldı.
Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yine Kutlu Doğum Programı kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) örnek şahsiyeti ve ahlaki değerleriyle insanlığa ışık tuttuğunu belirterek, “Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi (S.A.V.)anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Kur’an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hz. Peygamberin (S.A.V).örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğeleridir. Hz. Peygamberi (S.A.V.) örnek almak demek tarihe gitmek ve gömülmek değil, o büyük şahsiyeti tanımak ve sevmek, onun insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, onun ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmek demektir. Nitekim kainatın efendisi ’İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız’ buyurarak imanı toplumsal barışın temel taşı yaptı. Kendisinden düşmanlarına karşı beddua isteminde bulunanlara onun verdiği cevap, kendisinin bunlar için değil rahmet ve merhamet peygamberi olarak gönderildiği şeklinde olmuştur. Öz bir ifadeyle o, insanı insan yapan erdemlerin, değerlerin odaklandığı bir şahsiyetti. İnsanlık, artık iyi ile doğruyu, güzel ile çirkini onun penceresinden bakarak daha berrak görme şansına sahip oldu" dedi.