Avrupa’ya yaşayan Aksaraylılarla istişare toplantısı yapmak üzere Avrupa turuna çıkan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ziyaretini Fransa’nın başkenti Paris kentinde sürdürdü.
Dünyaca ünlü Eyfel kulesinin bulunduğu Paris kentinde Aksaraylılar tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Yazgı, burada gurbetçi hemşehrileriyle hasret giderdi. Paris kentinin Migennes bölgesinde Aksaraylılar Derneğinin organize ettiği istişare ve koordine toplantısına katılan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Hemşehrilerimizin olduğu hiçbir yer bize uzak değil” diyerek dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir Aksaraylının gurbette yalnız olmadığını kaydetti. Belediye olarak gurbette yaşayan Aksaraylılara ayrıca ehemmiyet verildiğinin altını defalarca çizen Başkan Yazgı, “Sizler bizim ülkemizin hatta şehrimizin birer temsilcilerisiniz. Buralara gelip sizleri ziyaret ediyoruz ki yanınızda olduğumuzu biliniz. Burada yalnız değilsiniz. Dünyanın neresinde olursa olsun Belediye olarak her Aksaraylının yanında olmaya da gayret saf edeceğiz” dedi.
Paris’te yaşayan Aksaraylılara sohbet ederek hasret gideren Başkan Yazgı, bir yıllık belediye başkanlığı döneminde Aksaray 52 projenin hayata geçtiğini belirtti. Aksaray’da çok güzel hizmetlerin hayata geçtiğini ifade eden Başkan Yazgı, “Aksaraylı olup da yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz Aksaray’daki değişimleri, şehir halkına göre daha çabuk fark ediyor. Şehrimizde ne gibi hizmetler görmek istiyorsanız bunları bize iletebilirsiniz. Veya Aksaray’da her şey çok güzel ancak şu hizmet de olsa daha güzel olurdu diyebileceğiniz öneri ve tavsiyelerinizi de dinlemeye hazırım” diye konuştu.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın, Paris’e gelip Aksaraylıları ziyaret etmesinin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirten Aksaraylı gurbetçiler, “Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’nın geçtiğimiz ramazan ayında biz gurbetçilere verdiği iftar yemeğinde bizleri ziyaret edeceğini söylemişti. Başkanımız verdiği sözü yerine getirip bizleri unutmadığını gösterdi. Fransa’da yaşayan tüm Aksaraylılar adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.