Aksaray Belediyesi, 45 yıllık ömrünü tamamladığı ve ihtiyaca cevap vermediği gerekçesi ile eski Büyük Bölcek köprüsünün yerine daha geniş ve modern bir köprü yaptırdı.
18 Mart’ta düzenlenen törenle temeli atılan ve 60 günde bitirilmesi hedeflenen Büyük Bölcek, Belediye Başkanı Yazgı’nın daha az sürede bitirilsin talimatı üzerine 40 günde tamamlanarak Aksaray’da bir ilke daha imza atıldı. Belediye ekiplerinin köprü üzerinde yaptıkları asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Söz verdiğimiz gibi trafiği rahatlatmak adına projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yaptığımız projelerle Aksaray’ın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Hedeflerinin Aksaray’da trafik yoğunluğunun en aza indirmek olduğunu ifade eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Büyük Bölcek köprüsünde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde kontrol ettik. Köprünün beton kısmı tamamen bitti. Asfalt çalışmaları da tamamlanacak. Kaldırımlarda bittikten sonra köprümüzün açılışını yapacağız. Biz bu köprüyü yaklaşık 60 günde bitirmeyi hedefliyorduk. İhale süremizde söyledi. Ancak çok şükür 40 gün gibi bir sürede burayı tamamlamış olacağız. Söylediğimiz süreden yaklaşık 20 gün daha önceden burayı teslim almış olacağız. Köprüyü yapan değerli kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.