Aksaray’da 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla stant açarak vatandaşları bilinçsiz ilaç kullanmamaları konusunda bilgilendirdi.
Kent Meydanında düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, 34. Bölge Aksaray Eczacı Odası Başkanı Nazan Ulukuş Deniz, Eczacı Selçuk Kürşat Can. Eczacı Gürhan Vaz, Eczacı Duygu Altındal, Eczacı Pınar Bozkurt Odyakmaz katıldı.
Eczacı Selçuk Kürşat Can, Türkiye’de çok aşırı ilaç tüketildiğine vurgu yaparak, “Ülkemizde muzdarip olduğumuz konulardan birisi de çok aşırı ilaç tüketiliyor. İnsanlarımız sağlık deyince çok ilaç tüketmeyi seviyorlar. O alışkanlığı bir türlü bırakamadık. Hem Sağlık Bakanlığımız uğraşıyor hem SGK bunun maddi boyutunu çeken bir kurum olduğu için uğraşıyor. Vatandaş ilacı kullandığı zaman sağlık sorununu çözdüğünü sanıyor. Hem çok para harcıyoruz hem de sağlığımızı koruyamıyoruz. Bütün sağlık sorunu ilaç kullanmakla çözülmez. Güzel besleneceğiz. Temel sağlık kurallarına uyacağız. İlaçlarımızı ise akılcı kullanacağız” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, bilinçsiz ilaç kullanmanın hem insan sağlığına hem de bireylerin ve ülke ekonomisine zarar vereceğini ifade ederek, tüm vatandaşlara, ilaçları bilinçli şekilde kullanmaları konusunda tavsiyede bulundu.
Başkan Yazgı, vatandaşları bilinçli ilaç kullanmaları konusunda bilgilendiren 34. Bölge Aksaray-Kırşehir Eczacı Odası yönetimini tebrik ederek, tüm eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutladı.