Aksaray Kadın Platformu tarafından Aksaray Üniversitesi’nde düzenlenen kermesten elde edilen gelir 4 çocuğunu okutmak için büyük fedakarlık gösteren ihtiyaç sahibi kadına bağışlandı.
Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı öncülüğü ve himayesinde Aksaray’da faaliyet gösteren Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, Polis Eşleri ve Dayanışma Derneği, Kimsesiz Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, İnsan ve Medeniyet Vakfı, İHH Hanımlar Komisyonu, Aksaray Deniz Yıldızı Derneği, Gönül Dostları Zeka Oyunları ve Spor Kulübü Derneği, Aksaray Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği, Dolunay Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği ile İş Kadınları Derneği’nin oluşturduğu ‘Aksaray Kadın Platformu’ Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak gıda kermesinin ardından yeni etkinlikler için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Aksaray Kadın Platformu’nun birlik ve beraberlik ruhu içinde çalışmalarına devam edeceğini ifade ederek, yardıma muhtaç yaşlılar ve kimsesizlerin sorunlarına çare bulmak, onların ihtiyaçlarını gidermek, onların kimsesi olmak için samimiyetle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Adile Ataklı Aksaray Kadın Platformu’nun Aksaray Üniversitesi’nde geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak yardım kermesi ile ilk etkinliğini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi. İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olacaklarını belirten Ataklı, platform üyesi vakıf ve dernek temsilcilerinden oluşan bir heyet ile eşini kaybeden 4 çocuğunu okutmak için büyük fedakarlık ve gayret gösteren A.Ç. adlı kadını evinde ziyaret etti.
VEFAT EDEN EŞİN PRİM BORCU ÖDENECEK EMEKLİ AYLIĞI ANNEYE BAĞLANACAK
Kadın Platformu tarafından düzenlenen gıda kermesinden elde edilen geliri A.Ç’ye takdim eden Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, A.Ç’nin vefat eden eşinin emekli aylığından yararlanabilmesi için bir miktar prim borcu olduğunu, bu borcun ödenmesi için de bir miktar paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, kermesten elde edilen gelir ile bu borcun kapatılacağını, ailenin alacağı aylık gelir ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geleceğini söyledi. Dua ederek mutluluk ve memnuniyetini ifade eden A.Ç, Adile Ataklı ve kendisini ziyaret eden Aksaray Kadın Platformu üyesi kadınlara teşekkür ederek, “Bana ve çocuklarıma yardım ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.