Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen ve Aksaray tarihinde ilk defa organize edilen Oto Show fuarını 40 bin kişinin üzerinde vatandaş ziyaret etti.
7 Mayıs Perşembe günü açılışı yapılan ve ilk gününde 12 bin kişiyi ağırlayan Oto Show fuarına Aksaraylılar ve bölge şehirlerden vatandaşlar akın ederken, fuar ziyaretçiler tarafından tam not aldı.
Aksaray tarihinde ilk defa düzenlenmesi nedeniyle ufak tefek aksaklıkların olabildiğini bu aksaklıkların da nazar boncuğu olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Ahmet Koças, “2015 yılında birçok Büyükşehirlerin Oto Show fuarlarını iptal etmesi ve bizlere de bu konuda tenkitlerde bulunan başkanlarımıza ve yöneticilerimize Aksaray’ın Oto Show fuarının altından alnının akıyla çıkacağına ve inandığımız yoldan ne olursa olsun dönmeyeceğimizi dile getirdik. Biz inanmıştık ve inandığımız yolun ne kadar doğru bir yol olduğunu gördük. Allah’a şükürler olsun ki Aksaray Oto Show fuarından alnının akıyla çıkmayı başardı. Oto Show fuarları organizasyon olarak dünyanın en zor fuarlarıdır. Eğer ilk yılında böyle büyük bir başarı ile organizasyonun altından kalkabiliyorsak inanıyorum ki önümüzdeki yıllar bu fuar yüz binlerce insanı ağırlar. Fuar ziyaretleri esnasında onlarca vatandaşımız ile görüşlerini paylaştık. Bir şey dikkatimi çekti ziyaretlerimiz sırasında, özellikleri çevre illerden Niğde, Konya, Kayseri, Ankara, Karaman, Nevşehir Kırşehir gibi illerimizden vatandaşlarımız Aksaray Oto Show fuarını ziyaret etmek için şehrimize gelmişler. Bu o kadar güzel bir duygu ki Aksaray’ı marka şehir yapma yolunda çok büyük bir projenin hayata geçirildiğini görme imkanımız oldu. Aksaray İl olma statüsü kazandığından bu güne kadar fuar düzenlememişti. 2014 yılında tarım fuarı ile start verdik. 2015 yılında yine tarım fuarı, Oto Show fuarı ve haziran ayı içerisinde düzenleyecek olduğumuz Sanayi, Ticaret, Turizm Fuarı Aksaray tarihinde rekor kıracağız. Aksaray’ı bir nevi fuarlar şehri yapmak için çaba harcıyoruz. Üyelerimize ve vatandaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyoruz, çünkü hem fuar ziyaretlerimiz sırasında hem de sosyal medyada on binlerce tebrik mesajları gönderiyorlar. Allah bizlere inanan ve desteklerini eksik etmeyen vatandaşlarımıza razı olsun. Onlar bize inansın ve destek olsun ki bizler daha onlarca fuara ev sahipliği yapabilirim. Son olarak bizlerden hiç bir zaman desteklerini eksik etmeyen Valimize, Belediye Başkanımıza protokol üyelerimize, STK Başkanlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Fuar süresi boyunca her gün ziyaret ettiler yalnız bırakmadılar. Ayrıca katılımcı firmalarımıza ve Art fuar Organizasyon firması yetkilisi Şafak Bey’e de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada ortaya çıkan en büyük sonuç birliktelikle inanıldığı zaman yapılamayacak hiç bir şeyin olmadığını bizler gösterdik. Çıkmış olduğumuz bu yolda yapacağımız her projede Allah utandırmasın” dedi.