Aksaray’da Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği ile Down Cafe tarafından "Çelebi ve Cimri Kral" adlı çocuk müzikali düzenlendi.
Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük, Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği Başkanı Cem Elibol ile özel çocuklar ve aileleri katıldı.
Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Belediyesi olarak her zaman özel çocukların yanında olduklarını ifade ederek, “Biz göreve başladığımız andan itibaren özel çocuklarımıza her türlü desteği veriyoruz. Bizim için önemli olan insana hizmet etmek. Hizmet ederken de toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan özel çocuklarımıza yapacağımız çalışmalarla her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Belediyemizdeki özel çocuklara ait sanat atölyesinde kurslar ve faaliyetler düzenlenmekte. Bir süre önce Down Cafe’yi ziyaret ettiğimizde Kardeşlerim orda çalışıyorlardı. Orada çok güzel hizmetler yapıyorlardı. Üst katta kurs görüyorlardı. Ben bundan çok etkilendim duygulandım. Ben bu çalışmalarının devam etmesini diliyorum. Belediye olarak yapmamız gereken hangi çalışma olursa olsun mutlaka yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum. Hakikaten zor ve meşakkatli bir görevle uğraşıyorlar. Bu işin manevi boyutu çok önemli. Çocukların dualarını almaları hocalarımızın yaptığı işlerin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha gösteriyor. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Hanım, 12-14 yaş Down Sendromlular uzun atlama yarışında Türkiye İkincisi olan Gönül Dostları Spor Kulübü Derneği Sporcusu Sebilenur Baydar’a madalyasını takarak bu başarısından dolayı tebrik etti.
Daha sonra sahnelenen ‘Çelebi ve Cimri Kral’ müzikalinde özel çocuklar eğlenceli ve hoşça vakit geçirdi.