Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan ‘Bereket Ormanı’ ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Aksaray’da fidan dikildi.
Aksaray’da Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı himayesinde yürütülen çalışmalarda Aksaray Kadın Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının kadın üyelerinin katılımlarıyla yüzlerce fidan toprakla buluştu. Devam eden ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde fidan dikimi yapıldı. Burada düzenlenen etkinliklere katılan Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı beraberinde kadınlar ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir heyet ile fidan dikti. Adile Ataklı, Aksaray’da kadınların üzerinde durduğu, gönüllülük, ciddiyet ve bizzat katılımları ile gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının yeşil bir Aksaray oluşturulması amacına en iyi şekilde hizmet ettiğini söyledi. Düzenledikleri etkinliklere büyük ilgi gösteren ve bu toprağa bir fidan borcumuz var sloganı ile hareket eden bayanların Aksaray’da çok güzel bir birliktelik sağladığını söyleyen Adile Ataklı, “Dikilen fidanların gelecekte ormanlık alanlar dönüşmesini temenni ediyorum. Bu çalışmalara katılan katkı ve destek veren başta bayanlar olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Törene Vali Yardımcısı Şahin Bayhan’ın eşi Asiye Bayhan, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın eşi Zehra Aslan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar’ın eşi Ayşe Acar, Aksaray Kadın Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının bayan temsilci ve üyeleri ile öğrenciler katıldı.